Të njihemi me përkthyesit e shquar shqiptarë: Petro Zheji
论题张贴者: Roland Lelaj
Roland Lelaj
Roland Lelaj
加拿大
Local time: 14:37
正式会员 (自2008)
English英语译成Albanian阿尔巴尼亚语
+ ...
Oct 19, 2024

Përkujtohet Petro Zheji: Një kohë nuk u lejua botimi i krijimeve të tij…

Petro Zheji (Gjirokastër, 16 tetor 1929 – Tiranë, 14 mars 2015) ka qenë arsimtar, përkthyes i sprovuar dhe gjuhëtar me erudicion. Vëllai i tij, Gjergj Zheji ka qenë një personalitet me peshën e vet në fushën e letrave.
I përfolur si një nga përkthyesit më elitarë, cilësia e tij është në përpjestim të drejtë me vëllimin e punës së bërë. Në një artikull kulturor më 200
... See more
Përkujtohet Petro Zheji: Një kohë nuk u lejua botimi i krijimeve të tij…

Petro Zheji (Gjirokastër, 16 tetor 1929 – Tiranë, 14 mars 2015) ka qenë arsimtar, përkthyes i sprovuar dhe gjuhëtar me erudicion. Vëllai i tij, Gjergj Zheji ka qenë një personalitet me peshën e vet në fushën e letrave.
I përfolur si një nga përkthyesit më elitarë, cilësia e tij është në përpjestim të drejtë me vëllimin e punës së bërë. Në një artikull kulturor më 2008, botuesi i përkthimit më të mbramë të tij (“Jeta e Galileit” e Bertolt Brehtit) Mehmet Gëzhilli kumton se Zheji mund të ketë 13 mijë faqe përkthim të botuara. Përkthimi i tij i parë daton më 1958 dhe ka qenë vëllimi i parë i romanit “Bruski” të Fedor Panferov; përkthyer së bashku me të vëllanë, Gjergjin. (Vijon më poshtë)

Marrë nga ObserverKult, 16 tetor 2024
https://observerkult.com/perkujtohet-petro-zheji-nje-kohe-nuk-u-lejua-botimi-i-krijimeve-te-tij/
Collapse

本论坛没有专门指派版主。
如需报告网站违规或寻求帮助,请联系网站工作人员 »

Të njihemi me përkthyesit e shquar shqiptarë: Petro Zheji

TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »