Vedat Kokona, ëndrra e vrarë e shkrimtarit që u bë përkthyes
论题张贴者: Roland Lelaj
Roland Lelaj
Roland Lelaj
加拿大
Local time: 03:01
正式会员 (自2008)
English英语译成Albanian阿尔巴尼亚语
+ ...
Jan 23

Shkrimtar, përkthyes dhe leksikograf. Krijimtaria e Vedat Kokonës nis që në moshën 16-vjeçare në revistat dhe gazetat e viteve ’20-’30 dhe vijon me novelën “Lutja e fundit”, botuar në gazetën “Vatra”, më 1933. Biblioteka Kombëtare çeli një ekspozitë për të kujtuar 110-vjetorin e personalitetit të jashtëzakonshëm të gjuhës dhe të kulturës shqipe duke vënë në dukje ëndrrën e marrë peng.
“Është një figurë poliedrike. Unë kam filluar punë fare
... See more
Shkrimtar, përkthyes dhe leksikograf. Krijimtaria e Vedat Kokonës nis që në moshën 16-vjeçare në revistat dhe gazetat e viteve ’20-’30 dhe vijon me novelën “Lutja e fundit”, botuar në gazetën “Vatra”, më 1933. Biblioteka Kombëtare çeli një ekspozitë për të kujtuar 110-vjetorin e personalitetit të jashtëzakonshëm të gjuhës dhe të kulturës shqipe duke vënë në dukje ëndrrën e marrë peng.
“Është një figurë poliedrike. Unë kam filluar punë fare i ri me përkthimet dhe isha i pari që vija nga një familje me biografi të mirë kur të gjithë të tjerët ishin me biografi të keqe, dhe e dija që ishin të gjithë njerëz që dikur kishin ambicie e ëndrra të tjera por pastaj ndryshimet që ndodhën, i bënë të merreshin me përkthime. Pothuajse të gjitha botimet e para janë dëshira e tij për tu’ bërë shkrimtar. Përkthimet e para vijnë relativisht vonë. I pari është “Njerëzit e varfër” nga Viktor Hygoi, themelues po ashtu i një reviste letrare me Sterjo Spasen, Mitrush Kutelin e Nexhat Hakiun”, tha Piro Misha, drejtor i Bibliotekës Kombëtare. (Vijon më poshtë)

Marrë nga portali Lexo.al, dhjetor 2024
https://lexo.al/2024/12/vedat-kokona-endrra-e-vrare-e-shkrimtarit-qe-u-be-perkthyes/
Collapse

本论坛没有专门指派版主。
如需报告网站违规或寻求帮助,请联系网站工作人员 »

Vedat Kokona, ëndrra e vrarë e shkrimtarit që u bë përkthyes

Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »